egy csoda vagy, ahogy mindannyian azok vagyunk.

A cselekvés ereje

Manapság divat önfejlesztésről, személyiségfejlődésről beszélni és rendszeresen különböző tréningekre járni. Nincsen ezzel semmi baj, hiszen önmagunk fejlesztése előre visz minket. Érdemes időt és energiát fektetni ebbe, mert ezek szinte minden esetben megtérülnek. Menet közben rengeteget tanulhatunk önmagunkról, a határainkról és a minket blokkoló tényezőkről. Összességében tehát gyarapodhatunk általa, ez tény.

Arról viszont kevesen beszélnek, hogy milyen és főképp mekkora változásokat hoz/hozhat az önfejlesztés számunkra. Szép gondolat újra és újra meghaladni önmagunkat, de ez nem minden esetben egyszerű. Van, akinek ez gyorsan megy, és nincs oka panaszra. Sokaknál azonban a megszokott „rutinok”, családi minták és beidegződések nagyon mélyen vannak, ezért nem könnyű az újat hirtelen befogadni. Sőt, továbbmegyek: sokan nehezen, vagy egyáltalán nem tudják beintegrálni az életükbe azokat a változásokat, amelyeket a fejlődés hoz magával. Ilyen esetben felmerülhet egy nagyon mély lelkiismeret-furdalás, ami a fejlődést is komolyan akadályozhatja. Sajnos a különböző helyzetek és megélések több sebből vérezhetnek, ez személyes tapasztalat. Tudom, milyen érzés állandóan feladni, kudarcot vallani és alulmotiváltnak lenni; de azzal is tisztában vagyok, hogy van kiút ebből! Lehetséges megteremteni a vágyott életet! Mivel én is folyamatosan ezen az úton haladok, ezért hiteles és inspiráló lehetek Számodra. Rengeteg tapasztalatom van a témakörben, évek óta ön-és életfejlesztéssel foglalkozom, emellett mélyen vonzz a spiritualitás. Ráadásul az írás a szenvedélyem, ami pedig egy különösen hatásos csatorna. A megoldások bár részben mindenki rendelkezésére állnak, de egységes összefoglalóval és „intézményesített” rendszerrel én még nem találkoztam.

Idővel az lett a meglátásom, hogy az önfejlesztéssel a legalsó lépcsőfokon állunk a nagy egészet tekintve. Szuper dolog, ha minden nap fejleszted magad, ezt nem szabad abbahagyni. Ha önmagadon aktívan dolgozol, akkor az életed is fejlődni fog, ez egyértelmű. Ellenben nem mindegy, hogy milyen mértékben, milyen mélységben és HOGYAN fejlődik az életed. Látványos lesz, vagy alig észrevehető? Ismerős már az érzés, de mindig visszacsúszol a kényelmesnek „hitt” hétköznapokba? Szerinted inspirálni tudsz másokat, és jó érzés veled/melletted lenni? Célkitűzéseiddel motiválni tudod saját magadat? Akár minden nap? Elhiszed, hogy a fejlődés a mindennapi életed része lehet, ha odafigyelsz önmagadra és az életedre?

Azt gondolom, először talán érdemes lehet kisebb lépésekkel elkezdeni a folyamatot. Véleményem szerint számtalan olyan elmélet, technika, eszköz és lehetőség áll a rendelkezésünkre, amelyekkel tartós eredményt érhetünk el. Ezeknek a használata néha banálisnak tűnhet, és néhány kevésbé fontosnak. Életünk fejlődése, fejlesztése kapcsán azonban nem létezik felesleges „lépés”. Minden ugyanannyira lényeges, függetlenül attól, hogy csak később láthatunk rá az igazi hasznára.

Ha kitartó vagy, és módszeresen, nap nap után cselekszel, igenis bármi megváltoztatható. Személyes tapasztalataim által igazán „emberi” oldalát ismerheted meg a fejlődésnek.  Sokáig én is azt hittem, hogy egyedül vagyok a világban a „másságommal és a szenvedéseimmel.” Mindig sokat vártam el önmagamtól, de közben folyamatosan azt éreztem, hogy lassan haladok, és túl keveset teszek le a képzeletbeli asztalra. Ráadásul a környezet is hamar ránk süti, hogy nem tartunk még „ott.” Rengeteg önostorozás árán jutottam el odáig, hogy rádöbbenjek, igenis fontos minden nap értékelni önmagunkat és az elért eredményeinket. A kis lépések is lépések… Mindig vessünk számot az elmúlt időszakokkal, mert nagyon komoly következtetésekre juthatunk általuk: a honnan – hová jutottam kiértékelése sokat segíthet önbizalmunk stabilizálásában. Ne foglalkozzunk a külvilággal! Azt gondolom, hogy önmagunk megismerésében kizárólag magunkra számíthatunk.  Én ma már büszke vagyok arra, hogy merek minden nap a saját szívemre hallgatni. Nagyra értékelem önmagam, mert számomra én és a saját jó(l)létem az első, és ebből nem engedek. Ebben nincsen semmiféle önzés. Hidd el, hogy az önszeretet magas fokán ez az érzés már Téged is igazán nagy büszkeséggel tölt majd el! Én ekkor találtam meg a saját belső erőmet önmagamban. Nem volt kérdés számomra, hogy ezt a tudást másokkal is szeretném megosztani, mert ez a belső erő mindenkiben ott rejlik, csak fel kell ismernünk! Mindannyian egyaránt megérdemeljük a boldogságot és a jó(l)létet, csak el kell végre hinnünk, hogy KÉPesek vagyunk igazából bármire!

Írói tevékenységem során több különböző témakörben fejtem ki a személyes véleményem, valamint sok esetben vázolom az engem ért pozitív/negatív hatásokat. Cikkeim egytől egyig azért születnek, hogy a bennük lévő mondatok a megfelelő helyen és időben célt érhessenek Nálad. Bízom benne, hogy az üzenetem a megfelelő módon jut el Hozzád! A tanácsadói szerepemben is egyetlen célom van: a segítségnyújtás. Minden tudásomat latba vetem az eredmény érdekében, de tudd, hogy a megoldás kizárólag Benned rejlik! Azt garantálom, hogy számtalan élményt fogsz szerezni az út során, így szépen, lassan be tudod majd integrálni az életedbe mindazt, amire szükséged lehet, és könnyen megszabadulhatsz a felesleges dolgoktól. A cél: minimálisra szorítani a visszaeséseket, hogy tartós maradhasson az eredmény.

Pin It on Pinterest

Share This